Tip na nákupní košík
Výběr zásob do vaší potravinové skříňky ( neboli špajzu).
Dnes jsem šla nakoupit do Alberta ( mám ho nejblíž) jen máslo a vejce a donesla jsem i něco navíc: Některé potraviny, když jsou v akci, je povoleno koupit do zásoby (tedy kromě lososa 🙂 ) a mít je tak vždy po ruce, chcete-li něco zdravého a rychlého připravit:
V akci ( 25-45% ) měli:
plechovka fazolí mix s cizrnou za 13.90,-
fazole s kukuřicí Mexiko za 13,90 .-
kuskus 500g za 30,-
fazole s kukuřicí Texas za 13,90,-
Bulgur 500g za 30,-
Dnešní oběd: Losos se zeleninovým kuskusem
1 porce – cena 60 Kč, čas u plotny- 20 min
Kuskus – připravíte dle návodu: lžička olivového oleje na dno misky, přisypete kuskus, sůl, kurkumu na špičku lžičky, trochu pepře, promícháte, zalejete dvojnásobným množstvím vroucí vody a necháte odstát přiklopené pokličkou. Na pánvičce osmahnete na proužky nakrájenou cibuli, na kostičky papriku a rajče, (řapíkatý celer) a přisypete hotový kuskus. Promícháte. Losos – osolíte, opepříte a dáte na pánev s troškou olivového oleje. Opečete z obou stran, zakapete citrónem. Dozdobíte např. kaparami, klíčky mungo apod. Podávejte se zeleninovým salátem. Dobrou chuť.
Tip na večeři nebo lehký oběd: Bulgur se zelím. 1 porce – cena cca 10 Kč, čas u plotny – 35 min
Pro cca 2-3 osoby: 1 šálek bulguru
2 šálky vody
1 lžíce oleje ( nebo sádla)
1 cibule
zeleninový bujón
půlka malé hlávky zelí
Na oleji nebo sádle v hluboké pánvi orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme nahrubo pokrájené nebo nastrouhané zelí, osolíme, opepříme, můžeme přidat kurkumu a necháme zhruba 15 minut restovat a změknout. Zasypeme bulgurem a zalejeme dvojnásobným množstvím vody s BIO zeleninovým bujónem. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni další čtvrhodinku. Necháme ještě chvilku dojít pod pokličkou. Jako příloha se hodí čerstvá zelenina nebo salát s fazolemi.
Dobrou chuť.