Už jste jedli vtipnou kaši?
Tip na snídani v chladnějších měsících ( listopad- březen), ale i kdykoli jindy, potřebujeme- li pohladit žaludek : Nejvhodnější je teplá obilná kaše.
Po snídani s kaší možná nebudete sršet vtipem, ale energií určitě ano. Kaše vás dokonale zasytí a díky nízkému GI nebudete mít brzy chuť na něco sladkého. Kaše vám dodá vlákninu a další základní živiny a vy budete mít dostatek energie vyřešit úkoly, které vás dopoledne čekají.
Recept na obilnou kaši:
40 g vloček ( ovesné, rýžové, pohankové, jáhlové vločky)
lžička medu
lžíce strouhaného kokosu
lžíce slunečnicových (dýňových, sezamových) semínek
půlka jablka ( banán, hroznové víno, pomeranč, ostružiny, jahody, borůvky, rybíz – dle sezóny)
sypké části smícháme dohromady, zalejeme horkou vodou, přidáme med a navrch nakrájené ovoce. Můžeme na závěr posypat skořicí ( která zahřívá )nebo strouhaným kokosem. Hodnota cca 1300 kJ. Cena za porci: do 10 Kč